Sök efter:

Funktionsgolv

Funktionsgolv är en praktisk lösning för att hantera ventilation, installationer och ljuddämpning som fungerar bra både i äldre hus och nyproduktion.

Subfloor Installationsgolv
Uppreglade golv / installationsgolv
Den vanligaste typen av uppregling är med plastskruv – med eller utan fot. Välj mellan trä- eller stålregel. En positiv effekt är också att det blir ett naturligt utrymme för installationer.
SubFloor Akustik
Ljuddämpande golv

När golvkonstruktionen ska uppnå och klara akustiska krav byter du ut foten till vår unika akustikfot med dämpning. I övrigt är konstruktionen densamma som för enkla uppreglade golv.

SubFloor Ventilerat golv
Golvventilation för frisk inomhusluft

I utrymmet som bildas mellan golvspånskivan och betongunderlaget skapas undertryck med hjälp av ett sinnrikt ventilationssystem som enkelt och effektivt leder bort fukt, emissioner, lukt och radon.

Optivent lågbyggande golvsystem med ventilation
Optivent / Lågbyggande golv med ventilation

Optivents luftspaltbildande distansmatta, är optimal att använda vid golvläggning p.g.a. att man enkelt ser ”igenom” vart fogband, skarvband eller kanaler bl.a. är monterade.

Subfloor lågbyggande golv med fot
Subfloor / Lågbyggande regelgolv

Är underlaget är ojämnt på grund av exempelvis grovgjuten betong, sättningar eller överspända HDF-bjälklag? SubFloors lågbyggande stålregel löser dessa problem på ett enkelt sätt. Bygger så lågt som 12 mm.

 
Jape lågbyggande golvsystem

Jape Ventgolv är ett mekaniskt ventilerat golvsystem som åtgärdar problem som fukt, lukt och radon i betonggolv och källarväggar samt bidrar till minskad energiförlust och förbättrad golvkomfort.