Sök efter:

UPPREGLAT / INSTALLATIONSGOLV

Regla upp för ett jämnt och snyggt golv

Många underlag är ojämna på grund av grovgjuten betong och sättningar. Vid renoveringsarbeten löser man det med enkelt SubFloors uppreglade installationsgolv. En torr och snabb montering placerar golvet både i rätt höjd och i våg med knivskarp precision.

Installationsgolv från Subfloor
Installationsgolv med träregel och skruvfot
Installationsgolv från Subfloor
Enkel uppregling

Den vanligaste typen av uppregling är med plastskruv – med eller utan fot. Ovanpå placeras en golvspånskiva, lumppapp (eller liknande) och valfritt ytskikt.

Subfloor med stålregler
Installationsgolv med stålregel och skruvfot
Uppregling med stålregel

Ett alternativ till klassiska träreglar. Stålregeln fungerar bra tillsammans med alla golvtyper – enkel uppregling, akustikgolv och ventilerade golv.

Installationsgolv från Subfloor
Installationer

En positiv effekt med ett uppreglat golv är att det blir ett naturligt utrymme för installationer.

En stor fördel med uppreglade golv är att det blir precis så jämnt och snyggt som du önskar. Luftspalten som bildas är dessutom ett perfekt utrymme för att dra och gömma installationer.

Den smarta lösningen är att golvreglarna hålls uppe med justerbara skruvar som ger exakt höjd vilket eliminerar ojämnheter och nivådifferenser i underlaget. Ovanpå reglarna monteras en golvspånskiva och därefter är det fritt fram att välja precis det ytskikt du har tänkt dig i rummet. Parkett, laminat och plastmatta samt kombinerat med gips/spackel även klinker.

Skruvarna är i ett mycket hållfast material, vilket gör att det uppreglade golvet klarar höga belastningar och de få infästningspunkterna medför ett snabbt montage.

Gott om utrymme för installationer

Luftspalten som skapas mellan underlaget och SubFloors reglar ger plats för installationer som till exempel vatten, avlopp, el, data och ventilation.

Läs mer om installationsgolv

Subfloor lågbyggande golv med fot
Subfloor / Lågbyggande regelgolv

Är underlaget är ojämnt på grund av exempelvis grovgjuten betong, sättningar eller överspända HDF-bjälklag? SubFloors lågbyggande stålregel löser dessa problem på ett enkelt sätt. Bygger så lågt som 12 mm

 

 
Jape lågbyggande golvsystem

Jape Ventgolv är ett mekaniskt ventilerat golvsystem som åtgärdar problem som fukt, lukt och radon i betonggolv och källarväggar samt bidrar till minskad energiförlust och förbättrad golvkomfort.