Optivent, optimal golvventilation för betonggolv

Zypinus leverera och installerar Optivent golvsystem. Kontakta oss för mer information!

Optivent, från Fuktspärrteknik AB, som består av en genomskinlig luftspaltbildande fuktspärrsmatta, är optimal att använda vid golvläggning p.g.a. att man enkelt ser ”igenom” vart fogband, skarvband eller kanaler bl.a. är monterade. Du får en mycket tydlig överblick av systemet när systemet installeras.

Optivent lågbyggande golvsystem med ventilation
Optivent lågbyggande golvsystem med ventilation

  Kontakta oss


  Luftspaltbildande fuktspärrsmattan White Line ihop med det mekaniskt ventilerade golvsystemet Optivent förkortar torktiden av betongplattan vid nybyggnation och ROT-produktion.

  Har man drabbats av vattenskador eller kanske en översvämmad källare så är Optivent golvsystem ett sätt som skyndar på uttorkningsprocessen. Systemet ventilerar bort fukt, mögel, kasein, radon och emissioner vilket gör att man snabbare kan installera ett färdigt golv utan en lång väntan på uttorkning. Uttorkningsprocessen sker kontinuerligt med vårt mekaniskt ventilerade golvsystem, Optivent.


  Går det ventilera en källarvägg?

  Självklart går det att ventilera en källarvägg och det går alldeles utmärkt att koppla ihop både golv och vägg till ett mekaniskt ventilerat system. Det går med andra ord oftast att koppla ihop en ventilerad vägg med system Optivent med ett mekaniskt ventilerat golv at typ Subfloor.

  Det fungerar på samma sätt som ett mekaniskt ventilerat golv, genom att en distansmatta av HD-Poleyten skapar ett tätskikt med en luftspalt mellan väggen och det fuktiga underlaget. Luftspalten gör att den varma rumsluften kan strömma över betongytan och torka ut konstruktionen. Hela systemet drivs av en energisnål fläkt.

  Mekanisk undertrycksventilering av vägg används i syfte att åstadkomma en torr vägg och för att hindra lukt att komma in i rummet innanför. Tekniken kan användas dels vid nybyggnad för att förebygga fuktskador, dels vid sanering av byggnader där man har problem med till exempel elak lukt.

  Kontakta oss så berättar vi mer om optivent golv- och väggsystem.


  Montage

  Montera Optivent golvsystem själv eller ta hjälp av en hantverkare?

  Hjälp med montering

  Vi kan hjälpa dig med hela montage- och installationsprocessen av golvsystemet eller hjälpa dig hitta rätt hantverkare till projektet. Läs mer >>.

  Installationsinstruktioner


  Läs mer om Optivent

  Helrenovering av källare där Zyprinus stod för golvventilation och radontätning. Jape systemet […]
  En källare i Bohus har fått ett ventilerat system på ytterväggar och […]
  Montage av #Jape Ventgolv i Sjömarken utanför Borås. Ett lite unikt projekt […]

  Vanliga frågor om Optivent